Zadnje novosti ...

Novi način društvene ishrane

26.10.2017. - TIRON obavlja poslove ishrane radnika

tironkopv
Od juna ove godine prestala je sa radom ekonomska jedinica Društveni standard koja se bavila organizovanom ishranom radnika. Od početka oktobra u restoranima pogona Haljinići i Vrtlište kuhari, konobari, trgovci firme TIRON su iznajmili i koriste navedene prostore te pružaju usluge ishrane. Prema onome što smo vidjeli i čuli u razgovoru sa radnicima hrana i usluga je kvalitetna, cijene su na zadovoljavajućem nivou. Kalkulacije o isplativosti u TIRON-u će tek analizirati. Još uvijek traje vrijeme uhodavanja i prilagođavanja. Zavisno od potrošnje u TIRON-u će donositi odluke o budućnosti pružanje ovih usluga. Zavisno od kvaliteta hrane i usluge radnici će donositi odluku gdje će trošiti naknadu za topli obrok. U prvih mjesec dana na Pogonu Haljinići nema dovoljne potražnje u trećoj smjeni. Samo je par radnika zainteresirano za obroke, a kada bi ta brojka bila bar 20 ljudi onda bi se mogla obezbjediti i redovna kuharska posada za treću smjenu. Trenutno se obezbjeđuje hrana za treću smjenu ali će u Tironu analizirati petnaestodnevno stanje i nakon toga odlučiti da li će zadržati ili ne ishranu u ovom vremenskom periodu. U svakom slučaju i radnici i Tiron imaju interes da ovu priču održavaju na obostrano zadovoljstvo. Treba se truditi i treba vjerovati da će tako i biti.

tironv

Raspisan je i Javni poziv za iznajmljivanje prostora u Pogonu Separacija, a za istu svrhu. Postoji mogućnost da bude i realizovan. Za ostale organizacione cjeline u Rudniku, trenutno ne postoji interes ugostitelja.

Cjenovnik hrane : grah solo i hljeb 2,00 KM, grah sa dvije kobasice i hljeb 3,00 KM, grah sa gulašom i hljeb 3,50 KM, gulaš solo i hljeb 3,50 KM, punjene paprike i hljeb 3,50 KM, pileći file pohovani sa hljebom 3,00 KM, pileći file sa roštilja i hljeb 3,00 KM, pileći batak sa karabatkom i hljeb 2,50 KM, file oslić 3,00 KM, ćevapi 10 komada 3,50 KM, ćevapi pet komada 2,00 KM, pljeskavica 3,00 KM, sudžukice 3,00 KM, pizza domaća mala 4,00 KM, pizza capricoza mala 4,00 KM, burek, krompiruša, sirnica, zeljanica, maslanica 1,50 KM, jogurt 0,50 KM, salata 1,00 KM i kolači razni 1,00 KM. Prilozi: riža, krompir, makaroni 1,00 KM. Cijene podrazumijevaju i dostavu.

tironkopkuhariKuharsko ugostiteljska postava Tirona u restoranu na Vrtlištu:
Mirsada Škulj, Mirelma Paljević, Ermina Haračić, Armina Alajbegović, Elma Šemić,
Avdo Hadžiosmanović i Vahid Kumbara.