Zadnje novosti ...

Akademija povodom Dana rudara

21.12.2017. - Dodjeljena priznanja i saopšteni rezultati i poslovanja

danrudara17-3
Rudnik mrkog uglja "Kakanj" u četvrtak 21. decembra svečanom akademijom u Domu kulture obilježio je 21. decembar - Dan rudara. Najzaslužnijim rudarima dodijeljena su priznanja i novčane nagrade, a predstavljeni su i pozitivni rezultati poslovanja.

Između ostaloga istaknuto je da su kontinuirana ulaganja Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH u Rudnik Kakanj rezultirala pozitivnim poslovanjem. Procjene su da će do kraja godine biti proizvedeno više od 1,3 miliona tona uglja, što je najveća poslijeratna proizvodnja, a kada je riječ o poslovanju procjenjuje se i dobit iznad pet miliona KM.

danrudara17-1Direktor RMU Kakanj mr. Kasim Alajbegović govorio  je o rezultatima i poslovanju: "I proteklih godina smo se ovdje okupljali kako bismo iznijeli rezultate našeg rada i govorili šta trebamo uraditi kako bismo poboljšali standarde rada rudara u jamama. Govorili smo o minusima, dugovanjima prema državi, bankama i dobavljačima, a danas govorimo o pozitivnim rezultatima koji unose vedrinu u naš rad i privatni život... Uplatili smo sve poreze i doprinose našim rudarima, izmirujemo dugovanja i svi nas pitaju kako to uspijevamo... Odgovor je jednostavan, imali smo stav, jedinstvo i bili smo odlučni."

danrudara17-5

Radnici godine i zaslužni radnik Rudnika

Za primjeran, izuzetan, odgovoran i disciplinovan rad priznanje Radnik godine za 2017. godinu u pratećim djelatnostima – elektro i mašinsko održavanje, dodijeljeno je visokokvalifikovanom bravara u Pogonu „Održavanje“, Ibrahimu Đokiću. Priznanje Radnik godine za 2017. godinu u površinskoj eksploataciji uglja dodijeljeno je rukovaoca buldozera snage preko 500 KW u Pogonu „Vrtlište“, Dževadu Čizmiću.Priznanje Radnik godine za 2017. godinu u podzemnoj eksploataciji uglja dodijeljeno je kopaču Prve grupe u Pogonu „Haljinići“, Besimu Mehak. Posebno priznanje je dodjeila Uprava Rudnika - Plaketu Zaslužni radnik za 2017. godinu,i to za izuzetan i iznad prosječan radni doprinos u realizaciji operativnih, godišnjih i strateških proizvodno-razvojnih planova, uključujući značajne učinke na upravljanju ljudskim potencijalima, sredstvima za proizvodnju i projektima površinske eksploatacije uglja. Priznanje je dodijeljeno upravniku Površinskog kopa Vrtlište, Selveru Hrustiću.

danrudara17-4

Grb Rudnika Elektroprivredi BiH

Grb Rudnika Kakanj sa zlatnim rudarskim čekićima dodijeljeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda BiH“. Grb je dodijeljen za višemilionska investicijska ulaganja koja su omogućila:konsolidaciju i dugoročni razvoj Rudnika mrkog uglja Kakanj, opstanak i perspektivnost eksploatacije uglja na području Kaknja te izuzetan doprinos unaprjeđenju i razvoju proizvodnih procesa u podzemnoj i površinskoj eksploataciji uglja, podizanje zaštite na radu i pozitivne poslovne rezultate.