Zadnje novosti ...

Površinski kop ispunio plan

14.12.2018. - Sedamnaest dana prije roka

kopugaljvelika

Jučer, 13. decembra, u drugoj smjeni, Površinski kop kakanjskog Rudnika ispunio je ovogodišnji plan na proizvodnji uglja. Iskopanaop je 816.000 tona uglja.  Za ostvareni plan trebalo je otkopati i transportovati  3.757.802 m³ čvrste jalove mase.

Ovo su imponzantne brojke i one dovoljno govore o radu koji je uložen na Površinskom kopu Vrtlište da bi se ispunio plan proizvodnje uglja 17 dana prije roka. Tim povodom, jutros je v.d. dierktor Sead Imamović, sa najbližim saradnicima prisustvovao jutarnjem raportu na Pogonu Vrtlište,  a u prozivaoni se obratio i radnicima  prve smjene.

seadalmirv.d. direktor Rudnika, mr.sci. Sead Imamović i upravnik PK Vrtlište Almir Suljić

-  Čestitam vam na ostvarenom rezultatu. Ostvarili ste 816 hiljada tona uglja i do kraja godine biće  još tona uglja iznad ovog plana. Sa zadovoljstvom mogu reći, da ste ovaj period, bar koliko sam ja u Rudniku, to je već sedam mjeseci, radili izuzetno kvalitetno i dobro. Sa ovog  kapaciteta smo svakodnevno dobijali informacije o ispunjavanju dnevnih planova proizvodnje uglja. Mi smo se  za uzvrat potrudili da  redovno obezbjeđujemo lične dohotke, naknadu za topli obrok i regres. Biće i nagrada za Dan rudara. Dobro znate da podzemna eksploatacija neispunjava planske veličine na proizvodnji uglja. Međutim mi smo jedinstvena cjelina i svi zajednički dijelimo sudbinu Rudnika. Mi ćemo do kraja godine proizvesti milion i 100 hiljada tona. U jami Begići ćemo pripremiti široko čelo za eksploataciju i time stabilizirati i podzemnu eksploataciju uglja. Tokom februara očekujemo završetak radova na hidrotehničkim objektima u Ribnici, a svi vrlo dobro znate koliko je to značajno za budućnost  Površinskog kopa. Za sve to i za ostvarenje ovog plana primite još jednom moje čestitke i čestitke svih članova Uprave. Čestitam svima na zalaganju i postignutom rezultatu, rekao je, mr.sci. Sead Imamović v.d. direktor Rudnika  Kakanj.

raportkop