Nabavljeno sanitetsko vozilo

sanitetvelika1
Uprava Rudnika Kakanj nabavila je novo sanitetsko vozilo, za potrebne hitnih intervencija u slučaju povreda na radu. Inicijativa je krenula od Rudničkog odbora sindikata i bezrezervno podržana od strane Uprave.

Primopredaja je izvršena uz kvantitativno kvalitetnu kontrolu od strane nadležnih i odgovornih lica iz Rudnika i isporučioca firme SLT d.o.o. Sarajevo/Zenica, 31. jula ove godine u krugu Pogona Haljinići.

sanitetvelika3

Nabavka specijalnog sanitetskog vozila bila je nužna s obzirom da je za ove potrebe nekoliko godina unazad korišteno terensko vozilo LADA, u kojem su bile izvršene manje tehničke korekcije kako bi moglo koristiti za transport povrijeđenih radnika.

sanitetvelika4

Sa novim vozilom daleko kvalitetnije i funkcionalnije riješen je problem hitnog zbrinjavanja, prve medicinske pomoći i transporta radnika u slučaju povreda. Unutrašnjost, a i vanjski dijelovio vozila uređeni su i opremljeni adekvatnim sredstvima. Vizuelno, vozilo je označano potrebnim simbolima, posjeduje odgovarajuću i zvučnu i svjetlosnu signalizaciju. Prostor za medicinsko osoblje i pacijenta opremljen je adekvatnim specijalnim krevetom, rasvjetom i klima uređajem, sa mogućnošću popunjavanja prostora dodatnim medicinskim aparatima koji se mogu prema datim okolnostima koristiti tokom transporta.

sanitetvelika5

Vozilo je nabavljeno, postupkom javne nabavke i njegova ukupna vrijednost je oko 50 hiljada maraka.