Novosti iz Rudnika

Dan općine Kakanj

Slika: Direkcija Državnog rudnika Kakanj

Današnji se datum obilježava kao dan naše općine u čast sjećanja na prvo spominjanje imena Kakanj u pisanim izvorima davne 1392. godine.

Vršilac dužnosti direktora RMU Kakanj Iso Delibašić tim je povodom uputio čestitke svim Kakanjkama i Kakanjcima  i osvrnuo se na nemjerljivi doprinos Rudnika u izgradnji i razvoju našeg grada.

“Upućujem srdačne čestitke svim građanima općine Kakanj povodom 15. aprila, uz podsjećanje da je Rudnik Kakanj postavio temelje ovog grada kao urbanog sjedišta općine. Svi su najvažniji objekti i infrastruktura u Kaknju u to vrijeme podignuti sredstvima Rudnika te i danas veliki broj naših sugrađana rudničkom platom izdržava svoje porodice. Rudnik je oslonac i mnogim lokalnim firmama koje opstaju zahvaljujući našim nabavkama. Veza između našeg Rudnika i naše općine je neraskidiva i iskreno se nadam i očekujem da ćemo svi uložiti maksimalan trud u prevladavanje trenutnih izazova radi zajedničkog opstanka i boljitka.
Također, u ime svih radnika Rudnika i u svoje lično ime, pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam Dan Armije RBiH.”