Delegacija Rudnika Kakanj posjetila Memorijalni centar Potočari

Delegacija Rudnika mrkog uglja Kakanj danas je posjetila Memorijalni centar Potočari, kako bi prisustvovali kolektivnoj dženazi i ukopu identifikovanih žrtava i izrazili suosjećanje s njihovim porodicama. Iso Deilbašić, Adi Kubat, Arnela Smaka, Ilana Husika, Mirzeta Haračić i Abdel Fazlić u Potočarima su se sastali sa zaposlenicima Rudnika Kakanj koji su učestvovali u Maršu mira, pješačkom pohodu koji se organizuje svake godine u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i okolnim mjestima.

Hajrudin Bečirhodžić, Mirza Neimarlija, Nedžad Smailović, Samir Jašarspahić i Enijad Gađun su u prethodnih nekoliko dana prepješačili put od Nezuka u opštini Sapna do Potočara u opštini Srebrenica te na taj način odali počast nevino stradalim žrtvama iz 1995. godine.

Iz Srebrenice je i danas poslana poruka o važnosti sjećanja i obavezi borbe protiv negiranja zločina i veličanja počinitelja. Podsjećamo da je, u maju ove godine, usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, 11. juli proglašen Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti predstavnika Rudnika Kakanj kojima se odaje počast nevino stradalima u prethodnom ratu i poginulim borcima koji su dali živote za jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu. Predstavnici Rudnika će i u narednom periodu nastaviti posjećivati spomen obilježja podignuta u znak zahvalnosti borcima palim za odbranu naše zemlje.