Delegacija Rudnika pložila cvijeće na spomen obilježje šehidima u Semizovcu

U znak sjećanja na kakanjske šehide semizovačkog ratišta, u petak 21. juna 2024. godine upriličeno je polaganje cvijeća na spomen obilježju u Ljubini (Semizovac), kojem je prisustvovala i delegacija Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Ispred Rudnika Kakanj cvijeće su položili vršilac dužnosti direktora Iso Delibašić, quality manager Adi Kubat, pomoćnik direktora za proizvodno-tehničke poslove Kasim Alajbegović te predstavnici Sindikata radnika Rudnika s djecom šehida, zaposlenicima Rudnika Kakanj.

“Danas smo ovdje da odamo počast sedmorici kakanjskih šehida koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine. Neki od njih bili su zaposlenici Rudnika Kakanj, a danas su to neka od njihove djece. Uprava Rudnika posjećuje spomen obilježja kako bi pokazala zahvalnost i odala počast poginulim braniocima koji su bili naši radnici, ali i svim drugim poginulim borcima Armije BiH jer su nam svojim zalaganjem i žrtvom donijeli slobodu.

Kao društveno odgovorna firma, Rudnik je uvijek zapošljavao i nastavit će zapošljavati djecu i članove porodica poginulih pripadnika Armije BiH te demobilisane borce i ratne vojne invalide koji su ono najvrjednije dali za odbranu naše domovine”, izjavio je direktor Rudnika Kakanj Iso Delibašić.