Posjeta delegacije Svjetske banke

Danas je u Rudniku mrkog uglja “Kakanj” d.o.o. Kakanj održan sastanak s delegacijom Svjetske banke u sklopu projekta Pravedne tranzicije u odabranim regijama uglja u BiH .

Sastanku su ispred RMU Kakanj prisustvovali šef Službe plana i analize Teo Lukić, pravnik za zastupanja Ilhana Husika, šefica Službe finansija Alma Haračić i šefica Službe knjigovodstva Edita Omerović, a ispred Vladajućeg društva dr. Zaim Hrvat.

Sastanku su prisustvovali v.d. direktor Iso Delibašić i tehnički direktor Elvedin Čobo.

Govorilo se o opcijama za prenamjenu rudničkog zemljišta, opcijama za instalaciju solarne elektrane i socijalnoj komponenti projekta pravedne tranzicije.

Nakon sastanka izvršen je terenski obilazak jama Ričica, Haljinići i Seoce, kao i lokaliteta Bijele vode na kojem je planirana izgradnja solarne elektrane.

“Na kraju sastanka izraženo je zadovoljstvo na obje strane i konstatovano da je posjeta bila produktivna. RMU Kakanj će sa svoje strane delegirati projekte koje Svjetska banka može podržati te na taj način pomoći Rudniku u održivom poslovanju kroz naredni period”, rekao je Teo Lukić, šef Službe plana i analize.

[ngg src=”galleries” ids=”2” sortorder=”21,25,20,24,23,11,22,12,13,14,15,16,17,18,19” display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0”]