Proslava Međunarodnog dana žena

Danas su zaposlenice RMU Kakanj proslavile Dan žena u restoranu Hotela Naša kuća u Kaknju. Nakon niza godina, ponovo je organizovana zajednička proslava za sve pripadnice ljepšeg spola zaposlene u Rudniku.

Svečanoj proslavi prisustvovali su direktor Rudnika Iso Delibašić, tehnički direktor Elvedin Čobo te predsjednik Sindikata Abdel Fazlić.

Damama se obratio direktor Iso Delibašić, koji je između ostalog rekao da zaposlenice RMU Kakanj imaju njegovu podršku danas, ali i ostalih 364 dana u godini.

“Vi ste stub našeg društva, izvor ljubavi, snage i neizmjerne hrabrosti. Sve to nam je potrebno kako bi naš Rudnik učinili još boljim i kvalitetnijim mjestom za rad svih nas, ali i generacija koje dolaze. Neka vam ovaj dan donese radost, inspiraciju i priznanje za sve što činite. Sa velikim poštovanjem, želim vam sretan Osmi mart”, kazao je u svom obraćanju direktor Delibašić.

U ime Sindikata radnika RMU Kakanj, kolegicama se obratio Abdel Fazlić: “Ovom prilikom želim da vam se zahvalim i da vam čestitam Osmi mart. To je jedan dan u godini, ali mi želimo da vas poštujemo i cijenimo svaki dan.”

U nastavku vam donosimo galeriju slika i videozapis, uz želju da ovo okupljanje postane tradicionalno.